15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Γ.Β.Ε


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 – 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(γωνία οδών Εθνικής Αμύνης & Αλ. Σβώλου, 2ος όροφος)

Οργάνωση: Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (www.egve.gr)

Email: info@egve.gr, egymve@hol.gr

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 3 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short  και full paper). Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512  –  Διεύθυνση internet, www.egve.gr 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ): Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κλπ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 4 εξειδικευμένα σεμινάρια.

1) Σεμινάριο «Επιστημονικές αποδείξεις υγιούς γήρανσης: Σύστημα φροντίδας LLMCare», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

2) Σεμινάριο «Οργάνωση, Διοίκηση και Διαδικασία Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα διανεμηθεί πρότυπο υλικό Κανονισμών Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Κλειστών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων, Ανοιχτών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, κλπ), Συμφωνητικών Δωρεάν Παραχώρησης για Χρήση Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Συμφωνητικών Παραχώρησης για Χρήση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με Οικονομικό Αντάλλαγμα, Συμφωνητικών Παραχώρησης για Πραγματοποίηση Καλλιτεχνικών ή άλλων Εκδηλώσεων, κλπ, με τα οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αστικής και ποινικής ευθύνης καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων. Θα διανεμηθούν επίσης πρότυπα τεύχη διενέργειας δημόσιων πλειοδοτικών και μειοδοτικών διαγωνισμών, οδηγίες για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων και αρκετό ακόμα υποβοηθητικό υλικό για την οργάνωση και διοίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων ή φορέων που διοικούν και διαχειρίζονται αθλητικές εγκαταστάσεις. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

3) Σεμινάριο «MVP: Μαθαίνω – Vελτιώνομαι – Pαίζω. Μια Εναλλακτική Πρόταση Προσέγγισης του Θεωρητικού Πλαισίου της Διδακτέας Ύλης στο Δημοτικό Σχολείο και Όχι Μόνο». Στο σεμινάριο παρουσιάζεται ένα σύγχρονο και καινοτόμο διδακτικό εργαλείο στη Φυσική Αγωγή, όπου η τεχνολογία ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία και κάνει τη θεωρία της Φ.Α. παιχνίδι. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

4) Σεμινάριο «Τουρισμός και Αναπηρία», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Σερρών και τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» Κομοτηνή. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NORDIC WALKING: Στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα γίνει και ειδική παρουσίαση του Nordic Walking μιας νέας αθλητικής δραστηριότητας που ανοίγει καινούργιες πύλες στην άσκηση, την υγεία και τον τουρισμό. Η συμμετοχή για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο είναι δωρεάν.