23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 18 Ιουνίου 2020

Στις 9 Μαρτίου 2020 η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της για αναβολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID-19, περιορισμός που δεν έχει ακόμα αρθεί. Στη συνέχεια στις 23 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε τελικά έως και τις 3 Μαΐου 2020. Παρά τη μερική και σταδιακή άρση των περιορισμών, όπως φαίνεται δεν θα καταστεί δυνατόν να διοργανωθούν συνεδριακές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κοινού στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έως και το τέλος Ιουνίου του 2020 τουλάχιστον. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, την δια ζώσης διοργάνωση του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φ.Α. & Α. με όλα τα σεμινάρια (πρακτικά και θεωρητικά), τις στρογγυλές τράπεζες και τα work shop που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Είναι αυτονόητο ότι αμιγώς πρακτικά σεμινάρια και μεικτά σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό μέρος δεν είναι δόκιμο να διεξαχθούν εξ αποστάσεως.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Β.Ε., εξάντλησαν κάθε χρονικό περιθώριο για την κανονική διεξαγωγή του, έστω και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ειδικά πρωτόκολλα. Δεδομένου όμως, ότι έπρεπε να καθοριστεί ημερομηνία τέλεσης του συνεδρίου εντός του Ιουνίου του 2020, χωρίς τον κίνδυνο νέας αναβολής σε άγνωστο χρονικό σημείο, η Ο.Ε. και το Δ.Σ. αποφάσισαν την e-διεξαγωγή συνεδρίου, διαδικτυακά δηλαδή, μόνο για τις επιστημονικές ανακοινώσεις, προφορικές και αναρτημένες, που έχουν υποβληθεί για κρίση στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και έχουν πάρει την έγκρισή της για παρουσίαση.

Έτσι, το 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ e-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (και πρώτο διαδικτυακό), της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, θα διεξαχθεί από 17 έως 18 Ιουνίου 2020.

Η επιλογή μας αυτή ήταν αναπόφευκτη, με δεδομένο ότι είχαν ήδη από τον Ιανουάριο υποβληθεί αρκετές επιστημονικές ανακοινώσεις (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και επειδή είχαμε δεχθεί πληθώρα αιτημάτων από όλη την επιστημονική κοινότητα (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, κλπ) για συνέχιση της διαδικασίας υποβολής επιστημονικών ανακοινώσεων. Άλλωστε, οι προθεσμίες που αφορούν τις αιτήσεις για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα, την παρουσίαση πτυχιακών εργασιών, την υποβολή αιτήσεων εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ, συνέχιζαν και συνεχίζουν να «τρέχουν».

Όπως λοιπόν είχε από την αρχή ανακοινωθεί το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί (διαδικτυακά) και όλες οι ανακοινώσεις που έχουν περάσει από τη διαδικασία κρίσης της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου και εγκρίθηκαν για παρουσίαση, θα συμπεριληφθούν στο 1ο & 2ο τεύχος του 2020 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. «ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», το οποίο θα εκδοθεί κανονικά εντός του Ιουνίου του 2020. Θα δοθούν επίσης άμεσα και έγκαιρα (αμέσως μετά την e-παρουσίασή τους) βεβαιώσεις παρουσίασης επιστημονικής εργασίας.

Οδηγίες για την e-παρουσίαση των προφορικών και των αναρτημένων ανακοινώσεων θα δοθούν ατομικά στους συγγραφείς των εργασιών, προκειμένου να ετοιμάσουν έγκαιρα την παρουσίασή τους.

Έχει εκδοθεί το 1ο & 2ο τεύχος του 2020 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. «ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» στο οποίο περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Όσοι παρουσίασαν εργασία μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΓΒΕ προκειμένου να το παραλάβουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512