22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & 1st CONFERENCE FOR ERASMUS+ SPORT PROGRAMME


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 – 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΓΩΝΙΑ ΟΔΩΝ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γενικές Οδηγίες   Δελτίο Συμμετοχής  Δελτίο Συμμετοχής με επιστημονική ανακοίνωση

Η Αδεια για τους εκπαιδευτικούς

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 14 Απριλίου του 2019.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 5/4/2019

Α. ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 13 εξειδικευμένα σεμινάρια (τα 8 από τα οποία θα είναι δωρεάν για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο) και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops.

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή. Ντόπινγκ. Παιχνίδια Αναψυχής. Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ).

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κ.α.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 13 εξειδικευμένα σεμινάρια.

1) Σεμινάριο «Παρακίνηση Μαθητών που Χρειάζονται Περισσότερο τη Φυσική Δραστηριότητα Μέσα από το Μάθημα της Φυσικής Αγωγής». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

2) Σεμινάριο «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης – Φυσικής Κατάστασης σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Χώρος διεξαγωγής για το θεωρητικό μέρος θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στο θεωρητικό μέρος θα εξεταστούν οι διαδικασίες μέτρησης και αξιολόγησης βασικών παραγόντων της αθλητικής – κινητικής απόδοσης και θα παρουσιαστούν βασικές παράμετροι της καθοδήγησης της προπονητικής διαδικασίας μέσω της οποίας επιτυγχάνεται καλύτερος και αποτελεσματικότερος σχεδιασμός των προγραμμάτων προπόνησης τόσο σε αθλητές όσο και σε ελεύθερα αθλούμενους. Το πρακτικό μέρος θα διεξαχθεί στο εργομετρικό κέντρο Metrisis στο Καυτανζόγλειο στάδιο. θα περιλαμβάνει την επίδειξη μετρήσεων που διεξάγονται στο εργαστήριο αλλά και στο χώρο προπόνησης και αφορούν σε βασικές ικανότητες της φυσικής κατάστασης όπως η δύναμη-ισχύς (ισοτονική, ισομετρική, ισοκινητική), η αλτικότητα, η ταχύτητα (μέγιστη δρομική ταχύτητα, επιτάχυνση), η αντοχή (αερόβια, αναερόβια), η ταχύτητα αντίδρασης -ενέργειας, η κινητικότητα των αρθρώσεων. Επίσης, θα παρουσιαστεί η διαδικασία αξιολόγησης των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, η ανάλυση σύστασης σώματος, καθώς και η διαδικασία διεξαγωγής του πελματογραφήματος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι 12 € έως τις 22 / 3 / 2019 και 15 € από τις 23 / 3 / 2019. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

3) Σεμινάριο «Τένις για Όλους». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Χώρος διεξαγωγής για το θεωρητικό μέρος θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ. για το πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι 12 € έως τις 22 / 3 / 2019 και 15 € από τις 23 / 3 / 2019. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

4) Βιωματικό Σεμινάριο «Sport Animation». Το σεμινάριο σκοπό έχει την απόκτηση – επικαιροποίηση δεξιοτήτων για τη δραστηριοποίηση σε τουριστικά κέντρα όπως: ξενοδοχεία διακοπών, κάμπινγκ, ορεινοί ξενώνες και θεματικά πάρκα. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι 12 € έως τις 22 / 3 / 2019 και 15 € από τις 23 / 3 / 2019. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

5) Σεμινάριο «Νέες Τάσεις στην Υδρογυμναστική (Float FitnessAqua PilatesCross Swimming Aqua Yoga)». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης για το θεωρητικό μέρος και το Εθνικό Κολυμβητήριο για το πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι 12 € έως τις 22 / 3 / 2019 και 15 € από τις 23 / 3 / 2019. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

6) Σεμινάριο «Παρουσίαση του Ομαδικού Αθλήματος Lacrosse – Λακρός». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Το Λακρός είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται με ένα μπαστούνι και μπάλα και είναι ένα από τα γρηγορότερα αθλήματα στον κόσμο. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 10 παίκτες (έναν τερματοφύλακα, 3 αμυντικούς, 3 μέσους και 3 επιθετικούς), ο καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με ένα μπαστούνι που μοιάζει με απόχη και μ’ αυτό χειρίζεται την μπάλα επιδιώκοντας να σκοράρει γκολ στο αντίπαλο τέρμα. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι 12 € έως τις 22 / 3 / 2019 και 15 € από τις 23 / 3 / 2019. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

7) Σεμινάριο «Μια Μπάλα για Όλους – Η Πρώτη Μπάλα Ποδοσφαίρου για τα Τυφλά Παιδιά / A Ball for all, an International Campaign Donating Mini Blind Football». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό βιωματικό μέρος (βιωματικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις με τη χρήση της μπάλας για τυφλά παιδιά). Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

8) Σεμινάριο «Ο Ρόλος του Αθλητικού Μάνατζερ στον Επαγγελματικό Αθλητισμό». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

9) Σεμινάριο «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

10) Σεμινάριο «Ψυχολογικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις της Άσκησης». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

11) Σεμινάριο «Οι εναλλακτικές Μορφές του Βαδίσματος ως Τρόπος Άσκησης (Walking indoor, Orienteering, Walk exercise, Nordic walking, κλπ). Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

12) Σεμινάριο «Διδακτική της άσκησης. Μεθοδολογία, Τεχνική και Διδασκαλία». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

13) Ειδικό Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project W4AL – Walk for all for life (Reference Number 603292-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP)». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Σε όλα τα σεμινάρια την ημέρα διεξαγωγής τους οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την ώρα έναρξης του σεμιναρίου (η οποία θα ανακοινωθεί στο τελικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει στο συνέδριο) στη γραμματεία του συνεδρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Για όλα τα σεμινάρια ειδικά δελτία συμμετοχής υπάρχουν στο site της ΕΓΒΕ (www.egve.gr). Θα υπάρχουν επίσης, στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους.

Ε. ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: Η Τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκειά της θα τιμηθούν εξέχουσες και διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής, για την πολυετή και εξαιρετική προσφορά τους στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, καθώς και τη συμβολή τους στην ανάδειξη του κλάδου μέσα από αυτή. Η τελετή θα πλαισιωθεί από σύντομο καλλιτεχνικό μέρος και θα κλείσει με δεξίωση.  

ΣΤ. Συμμετέχοντες στο Συνέδριο: Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ. Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Ζ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ 22ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

1) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου ΦΑΑ αποφάσισε να συμπεριλάβει πέραν του διαχωρισμού των εργασιών σε ερευνητικές και βιβλιογραφικές – ανασκοπικές και ειδικές ενότητες για την παρουσίαση προφορικών επιστημονικών ανακοινώσεων αποκλειστικά από φοιτητές.

2) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ.

3) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 1 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.

4) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή στο 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 19ο, 20ο και 21ο Συνέδριο της ειδικής ενότητας για ξενόγλωσσες επιστημονικές ανακοινώσεις και προκειμένου να: α) ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του Συνεδρίου, β) προσελκύσει συμμετοχές επιστημόνων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανακοινώσουν το ερευνητικό τους έργο χωρίς η γλώσσα να αποτελεί φραγμό και γ) να διευκολύνει τους συναδέλφους μας από το εσωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν η ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να αποτελέσει διαπιστευτήριο για διεθνή εξέλιξη και πορεία, καθιέρωσε πλέον την ειδική ενότητα στον Τομέα των Επιστημονικών Ανακοινώσεων για ξενόγλωσσες παρουσιάσεις εργασιών (ισχύει και για τα short paper, καθώς και για τις ολόκληρες εργασίες – full paper).

Προϋποθέσεις – αναγκαίες συνθήκες: α) Επίσημη ξένη γλώσσα της ενότητας είναι η αγγλική, β) Οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις θα γίνονται σε αυτή (υποβολή περίληψης, στοιχεία ερευνητού/-ών κοκ), γ) Η παρουσίαση (προφορικό κομμάτι και διαφάνειες) θα γίνουν στην αγγλική, όπως και η συζήτηση με το ακροατήριο (και ο συντονισμός της ενότητας), δ) Όλες οι ανακοινώσεις (ασχέτως επιστημονικού πεδίου) θα γίνουν στην ίδια ενότητα, εκτός εάν ο αριθμός τους επιτρέπει την περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους και δημιουργία περισσοτέρων της μίας ξενόγλωσσων ενοτήτων, ε) Στο έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων του συνεδρίου θα υπάρχει ειδικό τμήμα, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις, στ) Αντίστοιχα ισχύουν και για τις αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) και ζ) Η παρεχόμενη από την ΕΓΒΕ βεβαίωση παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα είναι γραμμένη στην αγγλική.

5) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ SHORT ΚΑΙ FULL PAPER. Στο 22ο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν και short paper, καθώς και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και καταβάλουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του 22ου Συνεδρίου, δηλαδή στο 1ο τεύχος του 2019 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε.. Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά. Το ποσό συμμετοχής για τα short paper είναι 70 € και για τα full paper 100 €. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής ολόκληρης εργασίας (full paper) ή short paper είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη διεύθυνση www.egve.gr, καθώς και στο site του επιστημονικού περιοδικού στη διεύθυνση www.hellenicjsport.com και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Τα full paper δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και τα short paper τις 3 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial). Οι εργασίες θα υποβάλλονται στη γραμματεία της Ε.Γ.Β.Ε. όπως και όλες οι υπόλοιπες για το συνέδριο και θα πρέπει απαραιτήτως εφόσον δεν υποβληθούν μέσω διαδικτύου, να συνοδεύονται από cd.

6) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του συνεδρίου η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν όλες οι ερευνητικές εργασίες να συμπεριληφθούν και να παρουσιαστούν σε ξεχωριστές ενότητες στις οποίες θα περιλαμβάνονται μόνο ερευνητικές εργασίες, πράγμα το οποίο θα ισχύσει και για το έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων, ενώ και στη βεβαίωση που θα χορηγεί η οργανωτική επιτροπή ως αποδεικτικό παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα υπάρχει σχετική αναφορά.

7) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER. Η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster) θα αναδειχθεί από τη μικτή επιτροπή από μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία γίνεται και η παρουσίαση των poster. Στο καλύτερο poster θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα για τη βράβευση και στον πρώτο συγγραφέα της ανακοίνωσης θα δοθούν 2 χρόνια δωρεάν συνδρομές για το επιστημονικό περιοδικό της Ε.Γ.Β.Ε. «Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός».

Η. ΔΙΑΜΟΝΗ: Δεκαπέντε εξαιρετικές προτάσεις για τη διαμονή όσων συνέδρων έλθουν στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση του συνεδρίου της ΕΓΒΕ αλλά και για τους συνοδούς τους έχει επεξεργαστεί η ΕΓΒΕ. Αυτές είναι: το ξενοδοχείο Capsis Hotel στην Εγνατία, το Egnatia Palace hotel & spa επίσης στην Εγνατία, το Egnatia Hotel στην οδό Αντιγονιδών, το Aegeon Hotel στην Εγνατία, το Queen Olga Hotel στην περιοχή της Βασ. Όλγας, το Hotel Avalon στην περιοχή του Αεροδρομίου της πόλης (4*), το Royal Hotel επίσης στην περιοχή Αεροδρομίου, το CITY HOTEL στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, το Grand Hotel Palace στην οδό Μοναστηρίου, το Park Hotel, στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της πόλης, το THE MET HOTEL κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, το Hotel Olympia, στο κέντρο της πόλης στην οδό Ολύμπου, το Holiday Inn στην οδό Μοναστηρίου, το Lazart Hotel, στην οδό Κολοκοτρώνη και το Athina Airport Hotel κοντά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Η κράτηση και η πληρωμή γίνεται απ’ ευθείας στα ξενοδοχεία από τους ενδιαφερόμενους. Είναι ευνόητο ότι η έγκαιρη πραγματοποίηση των κρατήσεων διευκολύνει τα ξενοδοχεία και εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των δωματίων σε αυτές τις τιμές. Αναλυτικές πληροφορίεςγια τη διαμονή και για όλα τα προτεινόμενα ξενοδοχεία  ΕΔΩ. Οι μετέχοντες στο συνέδριο και οι συνοδοί τους μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολεμικό Μουσείο που βρίσκονται κοντά στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512