19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Χώρος Διεξαγωγής:
Αμφιθέατρο Πανοράματος, Δημαρχείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Υπό την αιγίδα:
Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη
Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.)
Χορηγός: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας:

Προθεσμία υποβολής επιστημονικών ανακοινώσεων 30 Νοεμβρίου 2018, χωρίς δυνατότητα οποιασδήποτε παράτασης.

Γενικές Οδηγίες, Δελτίο Συμμετοχής, H Αφίσα του Συνεδρίου,

Η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο είναι δωρεάν. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 6 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper). Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί Δίπλωμα Συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ): Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κλπ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στο πλαίσιο του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 6 εξειδικευμένα σεμινάρια:

  • «Στρατηγικές Εξάσκησης Προσοχής και Αυτοσυγκέντρωσης σε Όλα τα Σπορ». Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.
  • «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project MULTISPORT / “Multidisciplinary modules for a healthy, safe and comprehensive approach to sport, Πολυεπιστημονικές δομές για μια υγιή, ασφαλή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού (project number: 590508-EPP-1-2017-1ITSPOSSCP)». Το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας (IT, GR, HR) MULTI-SPORT θα επικεντρωθεί σε πρακτικές για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, θα ενθαρρύνει τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών να ανακαλύψουν το σώμα τους και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους, προκειμένου να προσδιορίσουν τις αθλητικές δραστηριότητες που ταιριάζουν καλύτερα στα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντά τους. Με την ανάπτυξη δεξιοτήτων ισορροπίας και συντονισμού, θα μάθουν να σέβονται και να διαχειρίζονται σωστά το σώμα τους και να αποκτούν τεχνικές που αποτελούν τη βάση συγκεκριμένων αθλημάτων. Το MULTI-SPORT υποστηρίζει επίσης, το διάλογο μεταξύ αθλητικών οργανώσεων και τοπικών υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη συνεργιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που θα είναι σε θέση να προωθήσουν μια υγιή, ασφαλή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού με έναν πληρέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.
  • «Τι Είναι ο Personal Trainer και Ποιος Είναι ο Ρόλος του;».  Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.
  • «Αξιολόγηση της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου».  Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.
  • «»Εν Κινήσει» – Ένα Ενταγμένο στο Σχολικό Περιβάλλον, Πρόγραμμα Παρεμβατικής Διαχείρισης Μαθητών με Κινητικές Μαθησιακές Δυσκολίες».  Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.
  • «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση», σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

Στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη T.: 2310282512 email: info@egve.gr