18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΓΩΝΙΑ ΟΔΩΝ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 13 / 3 / 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512  –  Διεύθυνση internet, www.egve.gr 

Α. ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 9 εξειδικευμένα σεμινάρια (τα 5 από τα οποία θα είναι δωρεάν για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο) και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη το συμπόσιο «Πρόληψη του Ντόπινγκ στον Μαζικό και Αγωνιστικό Αθλητισμό» και οι θεματικές ενότητες: 1) Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 2) Βασικές Δομές Προώθησης και Ανάπτυξης των Γυναικών στα Σπορ, σε συνεργασία με την ΠΕΠΓΑΣ, 3) Η Άσκηση ως Μέσο Θεραπείας και Αποκατάστασης, 4) Παιχνίδια Αναψυχής, κ.α.

Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ). Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κ.α.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στα πλαίσια του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 9 εξειδικευμένα σεμινάρια:

1) Σεμινάριο «Εξοικείωση με τα Ομαδικά Παιχνίδια. Από τη Θεωρία στην Πράξη». Το σεμινάριο θα έχει θεωρητικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο και πρακτικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο). Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 € έως τις 6 / 3 / 2015 και 15 € από τις 7 / 3 / 2015. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

2) Σεμινάριο «Διαχείριση – Ασφάλεια Αθλητικών Εγκαταστάσεων». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

3) Σεμινάριο «Acrodymamic YOGA». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και θα διεξαχθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 € έως τις 6 / 3 / 2015 και 15 € από τις 7 / 3 / 2015. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

4) Σεμινάριο «Υδρογυμναστικής – AQUA AEROBIC». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 € έως τις 6 / 3 / 2015 και 15 € από τις 7 / 3 / 2015. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο για το θεωρητικό μέρος και το Εθνικό Κολυμβητήριο για το πρακτικό μέρος.

5) Σεμινάριο «Παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης του Αθλητή. Από τις Βασικές Επιστήμες στη Σύγχρονη Αντιμετώπισή τους. Νεώτερες Απόψεις». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

6) Σεμινάριο «Βελτίωση, Αξιολόγηση της Αντοχής σε Ελευθέρα Αθλούμενους και Δρομείς Υγείας. Θεωρία και Πράξη». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο και πρακτικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Metrisis στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 € έως τις 6 / 3 / 2015 και 15 € από τις 7 / 3 / 2015. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

7) Σεμινάριο «Άσκηση και Σύνδρομο DOWN». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

8) Σεμινάριο «Η Συσχέτιση των Μετρήσεων του Προγράμματος Ευ ζην με την Υγεία των Νέων και των Εφήβων». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

9) Σεμινάριο «Η Ποδηλασία ως Μέσο Άσκησης & Αναψυχής». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 18ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

Για κάθε ένα από τα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής

Ε. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ 18ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

1) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου ΦΑΑ αποφάσισε να συμπεριλάβει πέραν του διαχωρισμού των εργασιών σε ερευνητικές και βιβλιογραφικές – ανασκοπικές και ειδικές ενότητες για την παρουσίαση προφορικών επιστημονικών ανακοινώσεων αποκλειστικά από φοιτητές.

2) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ. Για το συνέδριο και για τα 4 επί πληρωμή σεμινάρια έως 6 / 3 / 2015: Φοιτητές 40 € και όλοι οι υπόλοιποι 60 €. Από 7 / 3 / 15 έως και τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου Φοιτητές 45 € και όλοι οι υπόλοιποι 65 €.

3) Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. 4) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ SHORT ΚΑΙ FULL PAPER. 5) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. 6) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER. Αναλυτικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα δημοσιεύονται στο site της ΕΓΒΕ www.egve.gr.

ΣΤ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ: Όλοι οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο 18ο Διεθνές Συνέδριο θα δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις εκθέσεις του Ολυμπιακού Μουσείου, μόνο με την επίδειξη της κάρτας συνέδρου. Αναλυτικό πρόγραμμα για το ωράριο επισκέψεων θα υπάρχει στη γραμματεία του συνεδρίου.

Ζ. ΔΙΑΜΟΝΗ: Ένδεκα εξαιρετικές προτάσεις για τη διαμονή όσων συνέδρων έλθουν στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση του συνεδρίου αλλά και για τους συνοδούς τους έχει επεξεργαστεί η ΕΓΒΕ. Αυτές είναι: το ξενοδοχείο Capsis Hotel στην Εγνατία, το ξενοδοχείο ABC (3*) στην οδό Αγγελάκη κοντά στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, το Grand Hotel Palace στην οδό Μοναστηρίου, το The Met Hotel σε κεντρική τοποθεσία στο λιμάνι, το Hotel El Greco στην Εγνατία, το Queen Olga Hotel στην περιοχή της Βασ. Όλγας, το Hotel Avalon στην περιοχή του Αεροδρομίου της πόλης (4*), το Royal Hotel επίσης στην περιοχή Αεροδρομίου, το METROPOLITAN HOTEL στην περιοχή της Βασ. Όλγας, το EXCELSIOR HOTEL δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους και το CITY HOTEL στην συμβολή των οδών Τσιμισκή & Κομνηνών. Η κράτηση και η πληρωμή γίνεται απ’ ευθείας στα ξενοδοχεία από τους ενδιαφερόμενους. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και για όλα τα προτεινόμενα ξενοδοχεία δημοσιεύονται στο site της ΕΓΒΕ www.egve.gr.