20ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, SPORTEXPO MARATHON &

ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ KAI MARKETINGK TOY ΝOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, Εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 20ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου του 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO.

Το συνέδριο τις εργασίες του οποίου παρακολούθησαν ή συμμετείχαν περισσότεροι από 700 σύνεδροι και προσκεκλημένοι περιλάμβανε: Ειδικές εισηγήσεις – 104 Ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) – Στρογγυλές τράπεζες – και 10 Εξειδικευμένα Σεμινάρια τα οποία ήταν: 1) «Βιωματικό, Επιμορφωτικό Σεμινάριο – Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής». 2) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού: Διοργάνωση Δραστηριοτήτων Ανοικτού Χώρου – Η Σύγχρονη Τάση στον Αθλητισμό (Δρόμοι Μεσαίων και Μεγάλων Αποστάσεων, Αθλήματα Παραλίας, Ποδηλασία Δρόμου και Βουνού). 3) «Οφέλη σε Άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή και Άνοια από τη Συμμετοχή τους σε Παρεμβάσεις που Συνδυάζουν Σωματική και Νοητική Άσκηση». 4) «Κολύμβηση για Νήπια και Παιδιά». 5) «Άσκηση και Υγεία: Σύγχρονα Αθλητιατρικά Θέματα». 6) «TAI CHI και QI GONG – Εναλλακτικές Μορφές Άσκησης και οι Εφαρμογές τους». 7) Σεμινάριο Προσαρμοσμένης / Ειδικής Φυσικής Αγωγής με τίτλο «Αναπηρία και Άσκηση». 8) Βιωματικό Σεμινάριο «Διδακτική της Ενόργανης Γυμναστικής στο Σχολείο». 9) «H Διαχείριση  του Αθλητή στην Τραυματική Κάκωση Εγκεφάλου: Νεότερα Δεδομένα και Επιστροφή στην Άθληση». 10) «M.A.P.S. – Multisport Against Physical Sedentary – Πολλαπλές Αθλητικές Δραστηριότητες Ενάντια στην Καθιστική Ζωή. Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, MAPS Project». Στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια δόθηκε χωριστή Βεβαίωση Συμμετοχής για το κάθε ένα.

Στην τελετή έναρξης του 20ου επετειακού Διεθνούς Συνεδρίου, τιμήθηκαν για την πολυετή και εξαιρετική προσφορά τους στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, καθώς και τη συμβολή τους στην ανάδειξη του κλάδου μέσα από αυτή ο Καθηγητής της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. και αναπληρωτής Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Νικόλαος Αγγελούσης, η Κοσμήτορας της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Κοτζαμανίδης και ο Κ.Φ.Α. κ. Νικόλαος Μεντηλίδης. Τιμήθηκαν επίσης, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάδειξη του κλάδου μέσα από την πολύπλευρη και πολυσχιδή δραστηριότητά τους οι συνάδελφοι Κ.Φ.Α. και εν ενεργεία Δήμαρχοι: ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Καμπόσος, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσιος Μπακογλίδης και ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Καραστέργιος. Την τελετή έναρξης τίμησε με την παρουσία του πλήθος επίσημων προσκεκλημένων ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, η Αντιπεριφερειάρχης και Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, η βουλευτής Β’ Αθηνών και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Ολυμπιονίκης κ. Αναστασία Κελεσίδου, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κ. Μιχάλης Τζόλλας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Τομπούλης, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Μαλαχιάς, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Πατήρ Δημήτριος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ – ΑΠΘ κ. Γεώργιος Τζέτζης, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. κ. Δημήτρης Πετρίδης, ο πατέρας του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου, μεγάλος αριθμός μελών ΔΕΠ από όλα τα ΤΕΦΑΑ της χώρας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη διοικήσεων αθλητικών ομοσπονδιών και τοπικών ενώσεων, κ.α. Χαιρετισμό απέστειλαν πολιτικά κόμματα, τοπικοί φορείς και αρχές και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων. Η τελετή έκλεισε με χορευτικό πρόγραμμα από την ειδικότητα παραδοσιακών χορών του ΤΕΦΑΑ – ΑΠΘ με την επιμέλεια του Επίκουρου Καθηγητή κ. Νικόλαου Βαβρίτσα και τη δεξίωση που ακολούθησε στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου.

Το συνέδριο πέτυχε απόλυτα τους στόχους του που ήταν η έγκυρη και έγκαιρη επιστημονική ενημέρωση του κόσμου της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και η διεύρυνση του επιστημονικού και του επαγγελματικού πεδίου των πτυχιούχων φυσικής αγωγής και αθλητισμού σε νέα αντικείμενα και δραστηριότητες. Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια εξασφαλίσθηκε για τους διορισμένους συναδέλφους, η απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Παιδείας για την παρακολούθηση του συνεδρίου, ενώ στους συμμετέχοντες στο συνέδριο δόθηκε δίπλωμα παρακολούθησης.