ΕΓΒΕ - Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος


  Οργάνωση
  Εκδηλώσεις
  Περιοδικά
  Ο Κλάδος μας
  Σύνδεσμοι
  Φωτογραφικό Υλικό
 
 

Home

Contact

Αρχική

Επικοινωνία
Γενικές Οδηγίες
Απλό Δελτίο Συμμετοχής
Δελτίο Συμμετοχής Επιστημονικής Εργασίας
Δελτία Σεμιναρίων

12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3 - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ, HELEXPO - Δ.Ε.Θ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΠΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με διεθνή συμμετοχή, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 5 Απριλίου του 2009.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός και η ανακοίνωση του συνεδρίου μας που διοργανώνεται πλέον σε ετήσια βάση, επιτρέπει και σε μας να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν να μπορέσουν να προγραμματίσουν με άνεση τη συμμετοχή τους. Σε όσους δε επιθυμούν να ανακοινώσουν κάποια επιστημονική εργασία, δίνεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν και να στείλουν έγκαιρα την εργασία τους μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχει καθορίσει η οργανωτική επιτροπή.


NEA ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΧΡΙ 26 / 3 / 2009.

Α. Θεματολογία του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Διεθνή συμμετοχή:
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - Ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές και αναρτημένες) - Στρογγυλές τράπεζες και Σεμινάρια.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη οι στρογγυλές τράπεζες με την παρακάτω θεματολογία
Σχολική Φυσική Αγωγή. Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προσχολική Αγωγή. Η κινητική δραστηριότητα στην εκπαίδευση.
Ντόπινγκ.
Αθλητιατρική (με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητιατρικής)
Ειδική Προπονητική (σε συνεργασία με τον υποτομέα ομαδικών αθλημάτων του ΤΕΦΑΑ – Α.Π.Θ.).
Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα.
Τα αθλήματα του Υγρού Στίβου ως μέσο εκπαίδευσης και προσέλκυσης στον αθλητισμό.
Αθλητισμός αναψυχής - τουριστικός αθλητισμός. Αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής.
Αθλητισμός για Άτομα με Αναπηρίες – Ειδική Φυσική Αγωγή. Κινητική δραστηριότητα και άτομα με αναπηρίες.
Διαιτησία ομαδικών αθλημάτων.
Στο συνέδριο έχουν συμπεριληφθεί επίσης οι ενότητες:
α) Παρουσίαση των Παραολυμπιακών αθλημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα περιλαμβάνει παρουσίαση όλων των Παραολυμπιακών αθλημάτων και επίδειξη των Παραολυμπιακών αθλημάτων της Άρσης Βαρών και του Μπότσια όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι παρευρισκόμενοι.
β) Παρουσίαση του νέου καινοτόμου παιχνιδιού T – BALL 32 CG, το οποίο δημιουργήθηκε από τη συνένωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και της πετοσφαίρισης ως μια νέα προσέγγιση για την εκμάθηση δεξιοτήτων στο βόλεϊ σε μαθητές δημοτικού σχολείου αλλά και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το παιχνίδι απευθύνεται ακόμα και σε άτομα με αναπηρία.
γ) Ειδική ενότητα παρουσίασης του Επιστημονικού Περιοδικού της ΕΓΒΕ, η οποία θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο υποβολής άρθρων στο περιοδικό και ιστορική αναδρομή στην πορεία του περιοδικού. Στην ίδια ενότητα θα γίνει και παρουσίαση από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ» της διαδικασίας έκδοσης ενός επιστημονικού βιβλίου με τον τίτλο «Επιστημονικό Σύγγραμμα. Από τη Συγγραφή έως τον Αναγνώστη».
Τέλος στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης:
Αθλητική Ψυχολογία.
Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ.
Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα.
Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή.
Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία.
Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές.
Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.
Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό.
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Αθλητική Κοινωνιολογία.
Μετρήσεις και αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών επιδόσεων.
Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.
Αερόμπικ.
Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ).
Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική - Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
Στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 4 εξειδικευμένα σεμινάρια:
1) Ημερήσιο Σεμινάριο Aerobic: Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διοργανώνει σε συνεργασία με τις σημαντικότερες σχολές αερόμπικ, Σεμινάριο Personal Training & Group Exercise. Η εξέλιξη στον τομέα του Fitness είναι ταχεία και για το λόγο αυτό θεωρήθηκε αναγκαία η διοργάνωση του σεμιναρίου. Στόχος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του Personal Training & Group Exercise. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιζητούν περαιτέρω εξειδίκευση στην επιστημονική τους κατάρτιση. Θα διδάξουν οι καλύτεροι διεθνείς και Έλληνες Εισηγητές (Presender), παρουσιάζοντας τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους άσκησης, οι οποίες εφαρμόζονται στο Μαζικό Αθλητισμό στον κλάδο των γυμναστηρίων καθώς και νέα προϊόντα του Personal Training & Group Exercise.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Dance Aerobic (ομαδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τους απλούς βηματισμούς του aerobic με στοιχεία από διάφορα είδη χορού, latin, funk, jazz κλπ). Cardio / Step Aerobic. Men (ομαδικό πρόγραμμα με τη χρήση της διαλειμματικής μεθόδου – interval training). Fight (ομαδικό πρόγραμμα με κινήσεις πολεμικών τεχνών). Steel (προ – χορογραφημένο ομαδικό πρόγραμμα με τη χρήση μπάρας & step). Ball (ομαδικό πρόγραμμα με τη χρήση μπάλας). Εναλλακτικές μορφές άσκησης (Yoga – Pilates – Yoga Dance). Ομαδικά προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. POWER PLATE. PILATES MAT. HI – LOW AEROBICS. BODY POWER. ΒΟΧ AΕROBICS. ΗΑΤΗΑ ΥOGΑ. ASHTANGA YOGA. bodyART™ .
Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 28 / 2 / 2009 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2009. Για το σεμινάριο θα υπάρχει ειδικό δελτίο συμμετοχής στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή του. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.
2) Σεμινάριο Συγχρονισμένης Κολύμβησης: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος στην πισίνα του Εθνικού κολυμβητηρίου. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 28 / 2 / 2009 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2009. Για το σεμινάριο θα υπάρχει ειδικό δελτίο συμμετοχής στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή του. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.
3) Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 28 / 2 / 2009 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2009. Για το σεμινάριο θα υπάρχει ειδικό δελτίο συμμετοχής στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή του. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.
4) Σεμινάριο «Ρυθμός, Κίνηση και Μουσική στη Φυσική Αγωγή». Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ένα δίωρο πρακτικής εφαρμογής στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν βασικά στοιχεία του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής, με έμφαση, όμως, στην κατανόηση του ρυθμού που εμπεριέχεται σε ένα ευρύ φάσμα κινήσεων, οι οποίες μπορούν να διδαχθούν σε μικρές ηλικίες και σε παιγνιώδη μορφή. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα κινητικό αλφάβητο (προς χρήση και από τους πιο «αναλφάβητους» με το ρυθμό) το οποίο, προοδευτικά, συμπεριλαμβάνει κινήσεις ελεύθερου σώματος, κινήσεις με μπάλα, σχοινάκι, στεφάνι και κορδέλα-πανί, βασισμένες σε ρυθμικές αξίες (ολόκληρο, μισό, τέταρτο, όγδοο κ.λ.π.). Η εξάσκηση γίνεται με ρυθμική συνοδεία (κτυπώντας παλαμάκια, ταμπουρίνο και άλλα αυτοσχέδια όργανα), αλλά και με μουσική. Οι προτεινόμενες ασκήσεις μπορούν να εφαρμοσθούν σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αγόρια και κορίτσια, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά, με κάποιες παραλλαγές. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, σε φοιτητές ΤΕΦΑΑ, νηπιαγωγούς αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εισαγάγει στο μάθημά του στοιχεία ρυθμικής-κινητικής αγωγής ιδωμένα με ένα πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι περιορισμένη, μέχρι του αριθμού των 30 ατόμων (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την κατάθεση του εντύπου συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνεδρίου). Οι συντελεστές της εκπαιδευτικής ομάδος είναι: Δρ. Ελιζάνα Πολλάτου, επίκουρος καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νάντια Καραδήμου, ΕΕΔΙΠ στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κατερίνα Πολυμενοπούλου, μουσικολόγος, διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ένα από τα σεμινάρια, για όλους τους μετέχοντες στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2009. Για τα σεμινάρια θα υπάρχουν ειδικά δελτία συμμετοχής στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Ε. Συμμετέχοντες στο Συνέδριο:
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ.
Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου.
Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

ΣΤ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
1) Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με διεθνή συμμετοχή, μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή στο 10ο και 11ο Συνέδριο της ειδικής ενότητας για ξενόγλωσσες επιστημονικές ανακοινώσεις και προκειμένου να:
   α) ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του Συνεδρίου,
   β) προσελκύσει συμμετοχές επιστημόνων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανακοινώσουν το ερευνητικό τους έργο χωρίς η γλώσσα να αποτελεί φραγμό και
   γ) να διευκολύνει τους συναδέλφους μας από το εσωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν η ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να αποτελέσει διαπιστευτήριο για διεθνή εξέλιξη και πορεία,
αποφάσισε να καθιερώσει πλέον την ειδική ενότητα στον Τομέα των Επιστημονικών Ανακοινώσεων για ξενόγλωσσες παρουσιάσεις εργασιών.
Προϋποθέσεις - αναγκαίες συνθήκες:
Επίσημη ξένη γλώσσα της ενότητας είναι η αγγλική.
Οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις θα γίνονται σε αυτή (υποβολή περίληψης, στοιχεία ερευνητού/-ών κοκ).
Η παρουσίαση (προφορικό κομμάτι και διαφάνειες) θα γίνουν στην αγγλική, όπως και η συζήτηση με το ακροατήριο (και ο συντονισμός της ενότητας).
Όλες οι ανακοινώσεις (ασχέτως επιστημονικού πεδίου) θα γίνουν στην ίδια ενότητα, έως ότου ο αριθμός τους επιτρέπει την περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους και δημιουργία περισσοτέρων της μίας ξενόγλωσσων ενοτήτων.
Στο έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων του συνεδρίου θα υπάρχει ειδικό κομμάτι, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις.
Αντίστοιχα ισχύουν και για τις αναρτημένες ανακοινώσεις (posters).
Η παρεχόμενη από την ΕΓΒΕ βεβαίωση παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα είναι γραμμένη στην αγγλική.

2) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (FULL PAPER).
Στο 12ο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και καταβάλουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του 12ου Συνεδρίου. Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά. Το ποσό συμμετοχής για κάθε τέτοια εργασία είναι 100 Ευρώ. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής εργασίας είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη διεύθυνση www.egve.gr και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Οι εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial). Οι εργασίες θα υποβάλλονται στη γραμματεία της Ε.Γ.Β.Ε. όπως και όλες οι υπόλοιπες για το συνέδριο και θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από δισκέτα και 3 αντίγραφα (τα δύο από αυτά μόνο με τον τίτλο της εργασίας, χωρίς τα ονόματα του συγγραφέα ή των συγγραφέων).
Προθεσμία υποβολής αυτών των εργασιών μέχρι 15 / 3 / 2009.

3) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του συνεδρίου η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν όλες οι ερευνητικές εργασίες να συμπεριληφθούν και να παρουσιαστούν σε ξεχωριστές ενότητες στις οποίες θα περιλαμβάνονται μόνο ερευνητικές εργασίες, πράγμα το οποίο θα ισχύσει και για το έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων, ενώ και στη βεβαίωση που θα χορηγεί η οργανωτική επιτροπή ως αποδεικτικό παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα υπάρχει σχετική αναφορά.

4)ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER
Η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster) θα αναδειχθεί από τη μικτή επιτροπή από μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία γίνεται και η παρουσίαση των poster. Στο καλύτερο poster θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα για τη βράβευση και στον πρώτο συγγραφέα της ανακοίνωσης θα δοθούν 2 χρόνια δωρεάν συνδρομές για το επιστημονικό περιοδικό της Ε.Γ.Β.Ε. "Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός".


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 - Διεύθυνση internet, www.egve.gr