Επιστολές στον Υπουργό

Προς : Υπουργό ΠαιδείαςΕπιστολή 3-10-2002
κ. Πέτρο ΕυθυμίουΘεσσαλονίκη 8 – 10 – 2002

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε εγγράφως πριν από λίγες ημέρες, ότι κατά τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών στα Δημοτικά Σχολεία, έλαβαν χώρα σοβαρές αδικίες εις βάρος συναδέλφων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι αναιτιολόγητα δεν επελέγησαν για τις ανωτέρω θέσεις, παρότι διέθεταν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και αντ’ αυτών επελέγησαν δάσκαλοι με πολύ λιγότερα, συγκριτικά, προσόντα. Προς επιβεβαίωση της ανωτέρω αναφοράς μας, σας ενημερώνουμε για σχετικό περιστατικό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν επιλέχθηκε ως υποδιευθυντής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωνίας ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αντωνιάδης Αντώνιος, ο οποίος υπηρέτησε ως υποδιευθυντής του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2001 – 2002 και στις πρόσφατες κρίσεις των διευθυντών βαθμολογήθηκε με άριστα στη συνέντευξη με βαθμολογία 25,917 συν 2 μονάδες από τα 9 χρόνια πλήρους διδακτικού έργου στο πανεπιστήμιο, σύνολο 27,917 μονάδες. Ο κ. Αντωνιάδης δεν επιλέχθηκε, ενώ διέθετε πλουσιότατο βιογραφικό σημείωμα (32 σελίδων) και αντ’ αυτού επελέγη δασκάλα με βιογραφικό μισής σελίδας, με βασικό αιτιολογικό και λόγο της μη επιλογής του, την τοποθέτηση ότι οι γυμναστές δεν εργάζονται όπως οι δάσκαλοι, ενώ είναι δεδομένο ότι ο ανωτέρω συνάδελφος εκτέλεσε τα καθήκοντά του υποδειγματικά και προσέφερε ως Καθηγητής, γεγονός το οποίο γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σακελλαρίου, οι συνάδελφοί του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο προϊστάμενος κ. Κολωνιάρης.

Η τοποθέτηση και η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι θίγει βαρύτατα τόσο τον ίδιο τον συνάδελφο, όσο και όλα τα μέλη της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος και αποδεικνύει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση από τα υπηρεσιακά συμβούλια, των συναδέλφων μας Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, πράγμα το οποίο είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο.
Επειδή για την ανωτέρω απόφαση δεν ελήφθησαν υπόψη όλα τα προσόντα που αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα του συναδέλφου μας και επειδή όπως γνωρίζετε σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 1 του νόμου 2413/96, δίνεται στους εκπαιδευτικούς ειδικότητας η δυνατότητα να τοποθετούνται στις θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών, θα σας παρακαλούσαμε, κύριε Υπουργέ, να προστατεύσετε συνολικά τον κλάδο μας από τέτοιου είδους σκανδαλώδεις αποφάσεις και εάν είναι δυνατόν για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ερευνήσετε για τον τρόπο λήψης της άδικης και προκλητικής αυτής απόφασης, να την αναπέμψετε για κρίση, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια των καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία θα μας ζητηθεί.

Μετά τιμής
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
Κοινοποίηση:
Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλο Κων/νο
Διευθυντή Β’ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Νομού Θεσσαλονίκης
ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης